Onze school viert haar dertigjarig bestaan!
Reden tot feestvreugde!

34 jaar geleden (Pinksteren 1987), namen vier ouderparen het initiatief om een Steinerschool op te richten in Overijse. Het schooltje, dat in eerste instantie onderdak genoot in de woonkamer van een dokterspraktijk, kreeg de naam ‘Kristoffel’ mee; ‘Kristoffel’ is de legendarische figuur die het Christuskind over de rivier van het leven draagt, zoals de school dat doet met de kindjes, op een liefdevolle en respectvolle manier.

2ehands Kinderkleding markt

 

Wintermarkt

 

 Op 26 November 2022 mogen wij u van 14u tot 18u eindelijk                            weer welkom heten op onze jaarlijkse Wintermarkt.

Het beloofd een gezellige markt te worden waar u terecht kunt voor mooie cadeau’s, versgebakken lekkernijen en creatieve activiteiten. Speciaal dit jaar kijken wij ook naar de toekomst van onze school en van de oude pastorie van Tervuren. Kom dus zeker langs om onze warme school te leren kennen!

Programma en verkopers volgen snel.

 

Infoavonden

Infoavond voor schooljaar 2022-2023 :

 

Nieuwe data volgen snel!

Infoavond voor nieuwe ouders (peuters, kleuters en lagere school)

Wat is een Steinerschool? Wat maakt de Steinerpedagogie anders? Waarom zou je kiezen voor een Steinerschool? Het zijn maar enkele van de resem prangende vragen die je je als ouder stelt bij de zoektocht naar een geschikte school voor je kind. Tijdens onze infoavond krijg je een antwoord op al je vragen en stellen we de pedagogie aan jou voor

Plaatsen zijn beperkt. Inschrijven kan via secretariaat@steinerschooltervuren.be.

 

Opendeurdag

 

 Nieuwe data volgen snel

30 april 2022  (14u tot 18u)

 

Op zaterdag 30 april 2022,  organiseren wij onze jaaarlijkse opendeurdag en lentemarkt (Oude Leuvensebaan 1). Voor al wie wil komen kennismaken met onze kleuterschool en onze lagere school (info moment 14u-15u in elke locatie). Voor wie al warm wil lopen voor de start van volgend schooljaar. Voor iedereen die graag de sfeer van onze school wil komen opsnuiven!

Ons lerarenteam en oudercomité antwoorden graag op al je vragen.

Kom en ontdek onze school, waar het leren een ontdekkingsreis is… 

 

 

 

Thema-avonden

Onze thema-avonden staan open voor ouders van binnen én buiten de school. Wil je graag meer weten over de Steinerpedagogie? Houd deze pagina in de gaten. Hier lees je wanneer we een volgende thema-avond plannen.

Enkele thema’s die al aan bod zijn gekomen: de drie zuilen van de Steinerpedagogie, de twaalf zintuigen van de mens, de noden van het kleine kind, de begeleiding van een kind in het eerste leerjaar.

Ouderavonden

Omdat er over de visie en de pedagogie van Rudolf Steiner nog veel meer te vertellen valt dan wat je op deze website kan lezen, organiseren wij elk schooljaar twee avonden voor de ouders van onze kinderen. Daar gaan we telkens dieper in op specifieke aspecten van de Steinerpedagogie.