Onze school viert haar dertigjarig bestaan!
Reden tot feestvreugde!

34 jaar geleden (Pinksteren 1987), namen vier ouderparen het initiatief om een Steinerschool op te richten in Overijse. Het schooltje, dat in eerste instantie onderdak genoot in de woonkamer van een dokterspraktijk, kreeg de naam ‘Kristoffel’ mee; ‘Kristoffel’ is de legendarische figuur die het Christuskind over de rivier van het leven draagt, zoals de school dat doet met de kindjes, op een liefdevolle en respectvolle manier.

2ehands Kinderkleding markt

 

Wintermarkt

 

  

We kijken terug op een gezellige wintermarkt.

Bedankt aan iedereen die ons is komen bezoeken en aan alle ouders die hebben geholpen bij het evenement.

                                          Heeft u de wintermarkt gemist?                                                   Geen zorgen, dit is een jaarlijks terugkerend evenement. 

 

Infoavonden

Infoavond voor het schooljaar 2023-2024 :

 

De infosessies zijn reeds gepasseerd, maar u bent welkom op onze opendeurdag 6 mei 2023 tussen 14H en 15H

Infoavond voor nieuwe ouders (peuters, kleuters en lagere school)

Wat is een Steinerschool? Wat maakt de Steinerpedagogie anders? Waarom zou je kiezen voor een Steinerschool? Het zijn maar enkele van de resem prangende vragen die je je als ouder stelt bij de zoektocht naar een geschikte school voor je kind. Tijdens onze infoavond krijg je een antwoord op al je vragen en stellen we de pedagogie aan jou voor.

Heeft u nog vragen? Contacteer ons op secretariaat@steinerschooltervuren.be .

 

 

Opendeurdag

Bezoek onze

Opendeurdag en Lentemarkt

op 6 Mei 2023!

Op zaterdag 6 Mei 2023,  organiseren wij onze jaaarlijkse opendeurdag en lentemarkt. Dit is de perfecte gelegenheid om kennis te maken met onze school en gezinnen.

Kom en ontdek onze school, waar het leren een ontdekkingsreis is… 

Tussen 14H en 15H vindt er op beide locaties een infomoment plaats. Gevolgd door de Lentemarkt op de Oude Leuvensebaan(Kleuterschool). Iedereen die graag de sfeer van onze school wil komen opsnuiven, benieuwd is naar onze mooie verkopen of mee wilt doen aan leuke activiteiten is welkom!

Ons schoolteam en oudercomité beantwoorden graag al uw vragen. 

!!!  Komt u met de auto? Gelieve op de grote parking van de Carrefour te parkeren. Deze is op slechts 2 minuten stappen en zo houden we de verkeerssituatie rond onze school veilig.

Thema-avonden

Onze thema-avonden staan open voor ouders van binnen én buiten de school. Wil je graag meer weten over de Steinerpedagogie? Houd deze pagina in de gaten. Hier lees je wanneer we een volgende thema-avond plannen.

Enkele thema’s die al aan bod zijn gekomen: de drie zuilen van de Steinerpedagogie, de twaalf zintuigen van de mens, de noden van het kleine kind, de begeleiding van een kind in het eerste leerjaar.

Ouderavonden

Omdat er over de visie en de pedagogie van Rudolf Steiner nog veel meer te vertellen valt dan wat je op deze website kan lezen, organiseren wij elk schooljaar twee avonden voor de ouders van onze kinderen. Daar gaan we telkens dieper in op specifieke aspecten van de Steinerpedagogie.