Voeding

Elk kind brengt zijn/haar eigen middagmaal en een drankje mee van thuis. Na het middageten rusten de peuters en kleuters. Ieder kind heeft een slaapmatrasje en kan, als het daar behoefte aan heeft, ongestoord een dutje doen. De andere kinderen rusten even en doen daarna, tot de slapertjes gewekt worden, rustige activiteiten.
In onze school brengen de kinderen geen snoep, koeken of gesuikerde drankjes mee naar school. Ze brengen wel elke dag een stuk fruit mee, liefst biologisch, dat ze in de loop van de voormiddag in de klas opeten.
Alle voeding en ingrediënten die de school zelf voorziet om mee te koken zijn biologisch. We respecteren uiteraard de noden van kindjes met allergieën.

Onze school ondertekende de engagementsverklaring Fair Trade en / of lokale duurzame voeding van de gemeente Tervuren.

Schooltijden

Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: 8u30 – 15u
Woensdag: 8u30 – 12u

Voor kinderen die een halve dag komen: 8u30 – 12u30

Voorschoolse opvang: alle dagen vanaf 7u45 tot 8u15
Voorbewaking: alle dagen van 8u15 tot 8u30

Naschoolse opvang (behalve op woensdag): 15u00 – 18u00

Bereikbaarheid

Peuter en Kleuterschool

Peuter en Kleuterschool – Oude Leuvensebaan 1, 3080 Tervuren

De school is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto of met de fiets/te voet.

Kristoffel Steinerschool Tervuren - Peuter en Kleuterschool

Openbaar vervoer

De dichtstbijzijnde bushalte is de Oude Leuvense Baan. Hier stoppen bussen 317, 519, 526, 555 en 558. Iets verder ligt de bushalte Vier Winden. Daar kan je ook bus 316, 410 en 616 nemen.

Van Brussel – Montgomery (metro) kan je met tramlijn 44 naar Tervuren; rijden tot aan de eindhalte. Van daaruit is het ongeveer 1 km te voet tot de school (± 15 minuten).

De auto

Onze school ligt in een zijstraat van de N3, de Leuvense Steenweg die vanaf de Ring rond Brussel naar Leuven loopt. Dit betekent dat er een zeer goede verbinding is met zowel Brussel als Leuven. Via andere zijwegen is het goed te bereiken voor inwoners van naburige dorpen.

Met de fiets / te voet

Vanuit het centrum vanTervuren, Duisburg en Vossem is onze school goed te bereiken te voet of met de fiets. Je kan er geraken via het park van Tervuren of via de Leuvensesteenweg.

Parkeren

Onze school heeft geen kiss & ride zone. We vragen de ouders om hun kind tot in de klas te brengen. De Oude Leuvense Baan inrijden is alleen voor inwoners. Parkeren doen we daarom op het parkeerterrein van de Carrefour (200m).

Bereikbaarheid

Lagere School 

Lagere School – Kasteelstraat 10, 3080 Tervuren

De school is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, de auto of met de fiets/te voet.

Kristoffel Steinerschool Tervuren - Lagere School

Inschrijvingen

Inschrijvingen schooljaar 2023-24

De aanmeldingen voor onze school gebeuren in 3 periodes, waarvan de eerste 2 reeds afgelopen zijn.

De 3de periode zijn de vrije inschrijvingen, deze periode begint op 23 mei 2023 en u kunt uw kind tijdens deze periode rechtstreeks bij ons inschrijven.

Contacteer hiervoor secretariaat@steinerschooltervuren.be

Hieronder vindt u meer info over hoe het aanmeldingssysteem werkt.

Eerst aanmelden, dan inschrijven : hoe werkt het ?

Je moet je kind  eerst aanmelden op de centrale website www.naarschoolintervuren.be. Daar geef je je scholen van voorkeur op.

Een paar weken later krijg je een bericht waar je je kind mag gaan inschrijven tijdens de inschrijvingsperiode (dezelfde voor alle scholen van Tervuren).

Er zijn twee groepen:

Broertjes en zusjes en kinderen van personeel. Zij mogen zich aanmelden tussen 10 en 24 januari 2022. Na bevestiging mag je je kind inschrijven tussen 31 januari en 21 februari 2022.
Alle andere kinderen mag je aanmelden  tussen 7 maart en 31 maart 2022. Na bevestiging mag je je kind inschrijven tussen 3 en 24 mei 2022.
• Het maakt geen verschil of je je de eerste of de laatste dag van die periodes aanmeldt.

Vanaf 1 juni 2022 mag je je kind rechtstreeks inschrijven op een school zonder je eerst aan te melden.

Vragen en info ? secretariaat@steinerschooltervuren.be